HMR-Logo-vierkant

Haarlemmermeerruiters

Paardensportvereniging Haarlemmermeer

Mini Me dag

PSV Haarlemmermeer organiseert een gezellige Mini Me dag met braderie! Kom je ook aan een behendigheids- obstakelparcours meedoen, een toiletteerwedstrijd of een bixie wedstrijd starten. Iedereen is welkom en publiek heeft GRATIS toegang!
Geef je snel op via het aanmeldformulier op onze site. Startkaart is niet nodig voor de spelletjes, voor de bixiewedstrijd is wel een lidmaatschap KNHS nodig.

Bixie dressuur opgeven via MIJNKNHS

De volgende demo’s worden gegeven, meedoen aan de demo/clinic? info volgt zo spoedig mogelijk.
– Demo Mennen
– Demo Vrijheidsdressuur + Challenge
– Demo Lange lijnen

Uitleg van de rubrieken;

1. BEHENDIGHEIDS- EN OBSTAKEL PARCOURS, deelname € 7,50
Agility (ook wel behendigheid genoemd) is een sport, waarbij de pony zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt. Het parcours omvat een aantal hindernissen die de pony moet nemen, geleid door zijn begeleider, in een minimum van tijd, op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde. De hindernissen doen beroep op zowel de snelheid als op het atletisch vermogen van de pony. Durf en doorzettingsvermogen zijn belangrijk en de aangeboren leergierigheid van de pony wordt door deze sport gestimuleerd.

OBSTAKELPARCOURS AAN HET HALSTER
Deelnemers mogen voor aanvang het parcours verkennen ZONDER PONY.
Wanneer de combinatie over de startlijn gaat, begint de tijd te lopen. Je neemt de hindernissen naar eigen keuze, eenzelfde hindernis mag niet achter elkaar genomen worden. Je mag bijvoorbeeld wel hindernis 1 nemen, daarna hindernis 2 en daarna terug hindernis 1. Op 40 sec gaat het eerste belsignaal. De combinatie heeft nog 20 sec de tijd om te finishen. 
GA DOOR DE FINISH OM TE FINISHEN !
Op 60 sec gaat er weer een belsignaal. Is de combinatie nog niet door finish, worden er 10 strafpunten aangerekend. Bij elke hindernis kan je een aantal punten scoren. Neem je de hindernis correct, dan krijg je een punt. Er zijn enkele moeilijke hindernissen die meer punten waard zijn ( te herkennen aan een kleine oranje pion). Wordt de hindernis niet correct genomen, of weigert het paard, worden er geen punten geteld.
Neem je alle hindernissen in het parcours correct, foutloos en binnen de tijd? Dan ontvang je 10 bonuspunten extra! De combinatie met de meeste punten wint deze klasse. Zijn er deelnemers met hetzelfde aantal punten, wint de snelste tijd.

2. GEHOORZAAMHEIDS/SHOW WEDSTRIJD, deelname € 7,50
Bij deze klasse loopt je paard los in de ring (+/- 15*15m), zonder halster, op muziek.
Het is de bedoeling dat je paard alle gangen laat zien, stap, draf en galop.
Je paard moet zichzelf showen op de muziek. Je wilt het liefst het staartje in de lucht en natuurlijk de voetjes van de vloer!
Je mag met maximaal 2 voorbrengers in de ring.
Als de muziek loopt mag niemand het paard aanraken, niet met de handen, zweep of halster. Raakt iemand het paard toch aan, volgt diskwalificatie. De voorbrenger die het paard los laat, is ook diegene die het paard na 60sec weer moet vangen. Voor het vangen van het paard krijg je 60sec de tijd, na 60sec word je gediskwalificeerd.
Wanneer je je paard het halster weer om hebt en de keelriem dicht, steek je je hand omhoog en stopt de tijd. Tijdens het vangen mag er geen voer of dergelijke gebruikt worden als lokmiddel.

De jury let op:
De gangen van het paard (mooie beweging, echt een showtje)
Uitstraling van het paard ( staart erop, houding etc.)
Vangen van het paard ( komt deze snel en uit zichzelf of moet er ‘gevangen worden”).

3. TOILETTEERWEDSTRIJD, deelname € 7,50
Het thema is My Little pony en geld voor ruiter/begeleider en pony. Als gestylde combinatie kom je uit. Er zal gelet worden op originaliteit en gezamelijke styling. De beste drie combinaties worden gewaardeerd net een leuke prijs.

VRIJHEIDSDRESSUUR CHALLENGE, deelname € 7,50
Tijdens deze klasse worden de vrijheidskunstjes die het paardje kan beoordeeld. Laat de mooiste kunstjes met je paardje zien en wie weet ben jij de eerste winnaar van deze Challenge!
Op dag zelf ontvang je een lijst waaruit je 5 opdrachten kan kiezen.
Deze laat je aan de jury zien en zij beoordelen deze op de uitvoering, het commando en het enthousiasme van het paard.

De oefeningen waaruit je kan kiezen:

Kusje/Flemen
Jambette
Buiging
Compliment
Spaanse pas
Liggen
Steigeren
Ja en/of Nee schudden
Spagaat
Op het blok staan
En je mag 2 opdrachten naar eigen keuze in te vullen.