HMR-Logo-vierkant

Haarlemmermeerruiters

Paardensportvereniging Haarlemmermeer

RV Haarlemmermeerruiters is een vereniging voor jeugdigen en volwassenen die met een eigen paard les willen nemen of wedstrijden willen rijden. De leden zijn afkomstig uit de Gemeente Haarlemmermeer en omstreken. RV Haarlemmermeerruiters maakt deel uit van de Paardensportvereniging Haarlemmermeer. Binnen deze vereniging worden ook menlessen en ponyrijlessen georganiseerd.

Lessen

De paardrijlessen worden gegeven in de Haarlemmermeerse Bosmanege.

Op donderdagavond wordt er gesprongen en op maandag en vrijdag zijn er dressuurlessen.

Iedereen krijgen de mogelijkheid om één of twee dressuurlessen te volgen of een dressuurles en een springles. De lessen duren voor iedere groep één uur of drie kwartier.

In het zomerseizoen wordt er op het buiten terrein van de manege geoefend en bij erg slecht weer en in de winter staat de binnenmanege tot onze beschikking.

De deelnemers worden voor de lessen naar niveau van rijden ingedeeld. Bij de springlessen is de groep meestal niet groter dan 5 ruiters, bij de dressuurlessen is het maximum 7.

Wedstrijden

Als erkende ruitervereniging van de KNHS, organiseren wij o.a. officiële dressuur- en springwedstrijden. Om deel te kunnen nemen aan deze wedstrijden, dien je als combinatie in het bezit te zijn van een geldige KNHS Startpas.

Wat is een KNHS Startpas?

Startpassen staan op naam van een combinatie en dienen bij de KNHS te worden aangevraagd. De startpas moet getoond kunnen worden op het moment dat dit wordt gevraagd. Er bestaat ook een universele startpas, die vooral wordt gebruikt door ruiters die meerdere paarden of pony’s uitbrengen. Voordat een ruiter of amazone een startpas krijgt, moet hij of zij een WA-verzekering hebben afgesloten.

Een KNHS Startpas aanvragen

Voordat je een startpas kunt aanvragen, dien je lid te zijn van een erkende rijvereniging, zoals Ruitervereniging Haarlemmermeerruiters.

Als de rijvereniging je hebt aangemeld bij de KNHS, kan je vervolgens zelf via Mijn KNHS, digitaal een startpas aanvragen.

Houdt bij de aanvraag een aantal gegevens van je paard, zoals een transponder- of DNA-nummer.

Word vandaag nog lid van de ruitervereniging!

Meer informatie over RV Haarlemmermeerruiters

Wil je meer informatie over de rijvereniging, dan ben je altijd welkom op één van onze lesavonden. Daar is vrijwel altijd een bestuurslid aanwezig. Door even langs te komen krijg je ook een indruk van de lessen die gegeven worden. Of vul het formulier hiernaast in en we proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Wanneer je overweegt lid te worden van de RV Haarlemmermeerruiters, krijg je van ons een proefperiode van 1 maand, waarin je rijlessen kan volgen. Vervolgens wordt er een beslissing gemaakt over het wel of niet lid worden van de RV.

Wanneer je zelf besluit niet lid te worden van de RV Haarlemmermeerruiters, worden de reeds verreden lessen in rekening gebracht (€ 10,- per les).