HMR-Logo-vierkant

Haarlemmermeerruiters

Paardensportvereniging Haarlemmermeer

Menvereniging Haarlemmermeer is een vereniging voor jeugdigen en volwassenen die met een eigen paard menles willen nemen of wedstrijden willen rijden. De leden zijn afkomstig uit de Haarlemmermeer en de Gemeenten daaromheen. Menvereniging Haarlemmermeer maakt deel uit van de PaardenSportvereniging Haarlemmermeer. Binnen deze vereniging worden ook paardenlessen en ponyrijlessen georganiseerd.

Lessen

Op dinsdagavond worden menlessen gegeven in de Haarlemmermeerse Bosmanege.

In de menlessen wordt dressuur, vaardigheid en marathonles gegeven. De lessen duren voor iedere groep drie kwartier. In het zomerseizoen wordt er op het buiten terrein van de manege geoefend en bij erg slecht weer en in de winter staat de binnenmanege tot onze beschikking.

Er wordt met 3 combinaties per les gereden waardoor er voor iedereen voldoende aandacht en ruimte in de bak aanwezig is.

Wedstrijden

Als erkende menvereniging van de KNHS, organiseren wij o.a. officiële dressuur-, vaardigheid- en marathon wedstrijden. Om deel te kunnen nemen aan deze wedstrijden, dien je als combinatie in het bezit te zijn van een geldige KNHS Startpas.

Wat is een KNHS Startpas?

Startpassen staan op naam van een combinatie en dienen bij de KNHS te worden aangevraagd. De startpas moet getoond kunnen worden op het moment dat dit wordt gevraagd. Er bestaat ook een universele startpas, die vooral wordt gebruikt door ruiters die meerdere paarden of pony’s uitbrengen. Voordat een ruiter of amazone een startpas krijgt, moet hij of zij een WA-verzekering hebben afgesloten.

Een KNHS Startpas aanvragen

Voordat je een startpas kunt aanvragen, dien je lid te zijn van een erkende menvereniging, zoals Menvereniging Haarlemmermeerruiters.

Als de menvereniging je heeft aangemeld bij de KNHS, kan je vervolgens zelf via Mijn KNHS, digitaal een startpas aanvragen.

Houdt bij de aanvraag een aantal gegevens van je paard bij de hand, zoals een transponder- of DNA-nummer.

Word vandaag nog lid van de menvereniging!

Meer informatie over MV Haarlemmermeerruiters

Wil je meer informatie over de menvereniging, dan ben je altijd welkom op één van onze lesavonden. Daar is vrijwel altijd een bestuurslid aanwezig. Door even langs te komen krijg je ook een indruk van de lessen die gegeven worden. Of vul het formulier hiernaast in en we proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Wanneer je overweegt lid te worden van de MV Haarlemmermeerruiters, krijg je van ons een proefperiode van 1 maand, waarin je menlessen kan volgen. Vervolgens wordt er een beslissing gemaakt over het wel of niet lid worden van de MV.

Wanneer je zelf besluit niet lid te worden van de MV Haarlemmermeerruiters, worden de reeds verreden lessen in rekening gebracht (€ 10,- per les).