HMR-Logo-vierkant

Haarlemmermeerruiters

Paardensportvereniging Haarlemmermeer

De Ponyclub Haarlemmermeerruiters is een vereniging voor kinderen van ongeveer 8 tot 18 jaar die met een eigen pony willen leren ponyrijden. De leden zijn afkomstig uit de Haarlemmermeer en de Gemeenten daaromheen. De Ponyclub Haarlemmermeerruiters maakt deel uit van de PaardenSportVereniging Haarlemmermeer. Binnen deze vereniging worden ook menlessen en rijlessen voor paarden georganiseerd.

Lessen

De ponyrijlessen worden gegeven in de Haarlemmermeerse Bosmanege.

Op donderdagavond wordt er gesprongen en op maandag en vrijdag zijn er dressuurlessen.

Alle kinderen krijgen de mogelijkheid om één of twee dressuurlessen te volgen of een dressuurles en een springles. De lessen duren voor iedere groep één uur of drie kwartier.

In het zomerseizoen wordt er op het buiten terrein van de manege geoefend en bij erg slecht weer en in de winter staat de binnenmanege tot onze beschikking.

De deelnemers worden voor de lessen naar niveau van rijden ingedeeld. Bij de springlessen is de groep meestal niet groter dan 5 ruiters, bij de dressuurlessen is het maximum 7.

Ponykamp

Éénmaal per jaar gaan we met alle kinderen op ponykamp. Dit wordt door de vereniging zelf georganiseerd en de kinderen nemen, wanneer ze dat willen, hun eigen pony mee.

We zorgen er altijd voor dat kinderen die hun pony niet mee kunnen nemen de mogelijkheid hebben om op locatie een pony te huren.

Er wordt voor voldoende begeleiding bij het rijden gezorgd.

Wedstrijden

De meeste leden van de ponyclub gaan na verloop van tijd, als ze daar aan toe zijn, meedoen aan officiële wedstrijden die in de regio Noord Holland en daarbuiten georganiseerd worden. Bij goede prestaties kunnen ze promoveren van de laagste klasse B (beginners) naar uiteindelijk de hoogste klasse Z (zwaar).

Voor de jonge, beginnende ponyruiters (t/m 12 jaar) bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan de “Bixie” rubrieken dressuur, springen en spelletjes. Vanaf 1 oktober is er een gratis nieuwe start-stempelkaart, waarop de gegevens van de deelnemers worden gedrukt. Op de achterkant van de startkaart is ruimte voor de stempels. de oude start-stempelkaarten blijven gewoon geldig. Ook de procedure voor het aanvragen van de start-stempelkaart is gewijzigd. Deelnemers aan Bixiewedstrijden die lid zijn van een KNHS-vereniging kunnen de start-stempelkaart nu ook aanvragen via “Mijn KNHS”. Als je geen lid bent van een vereniging maar wel van de KNHS en je wilt Bixiewedstrijden rijden dan kun je je gratis Bixie start-stempelkaart hieronder aanvragen. Vul het formulier volledig in, en de Bixiestartkaart wordt thuisgestuurd.

Natuurlijk blijft het aanvragen van een Bixiestartkaart gewoon gratis!

Wat is een KNHS Startpas?

Startpassen staan op naam van een combinatie en dienen bij de KNHS te worden aangevraagd. De startpas moet getoond kunnen worden op het moment dat dit wordt gevraagd. Er bestaat ook een universele startpas, die vooral wordt gebruikt door ruiters die meerdere paarden of pony’s uitbrengen. Voordat een ruiter of amazone een startpas krijgt, moet hij of zij een WA-verzekering hebben afgesloten.

Een KNHS Startpas aanvragen

Voordat je een startpas kunt aanvragen, dien je lid te zijn van een erkende rijvereniging, zoals Ponyclub Haarlemmermeerruiters.

Als de rijvereniging je heeft aangemeld bij de KNHS, kan je vervolgens zelf via Mijn KNHS, digitaal een startpas aanvragen.

Houdt bij de aanvraag een aantal gegevens van je paard bij de hand, zoals een transponder- of DNA-nummer.

Word vandaag nog lid van de ponyclub!

Meer informatie over PC Haarlemmermeerruiters

Wil je meer informatie over de ponyclub, dan ben je altijd welkom op één van onze lesavonden. Daar is vrijwel altijd een bestuurslid aanwezig. Door even langs te komen krijg je ook een indruk van de lessen die gegeven worden. Of vul het formulier op deze pagina in en we proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Wanneer je overweegt lid te worden van de PC Haarlemmermeerruiters, krijg je van ons een proefperiode van 1 maand, waarin je rijlessen kan volgen. Vervolgens wordt er een beslissing gemaakt over het wel of niet lid worden van de PC.

Wanneer je zelf besluit niet lid te worden van de PC Haarlemmermeerruiters, worden de reeds verreden lessen in rekening gebracht (€ 10,- per les).