HMR-Logo-vierkant

Haarlemmermeer Ruiters

Paardensportvereniging Haarlemmermeer

RV Haarlemmermeerruiters is een vereniging voor jeugdigen en volwassenen die met een eigen paard les willen nemen of wedstrijden willen rijden. De leden zijn afkomstig uit de Gemeente Haarlemmermeer en omstreken. RV Haarlemmermeerruiters maakt deel uit van de Paardensportvereniging Haarlemmermeer. Binnen deze vereniging worden ook menlessen en ponyrijlessen georganiseerd.

Lessen

Lessen die wij organiseren worden gegeven in de Haarlemmermeerse Bosmanege. We bieden wekelijkse dressuurlessen en springlessen aan.

Wanneer welke les gegeven wordt, kan je terugvinden in de agenda. Een dressuurles duurt 45 minuten en een springles duurt 60 minuten. De groepen worden door de coördinatoren op niveau samengesteld. De groepsgrootte zit voor een springles op maximaal 5 deelnemers. Voor dressuurlessen is de maximale groepsgrootte 6 deelnemers.

Tot slot mag je 2x per week komen lessen bij ons. En je kunt disciplines combineren. Je kunt dus kiezen voor 2x per week een dressuur- of springles. Of een combinatie van beide disciplines, per discipline 1x per week.

Mocht je vragen hebben over de lessen, dan kan je contact opnemen met één van de coördinatoren van de lessen.

Wedstrijden

Als erkende ruitervereniging van de KNHS, organiseren wij o.a. officiële dressuur- en springwedstrijden. Om deel te kunnen nemen aan deze wedstrijden, dien je als combinatie in het bezit te zijn van een geldige KNHS Startpas.

Wat is een KNHS Startpas?

Startpassen staan op naam van een combinatie en dienen bij de KNHS te worden aangevraagd. De startpas moet getoond kunnen worden op het moment dat dit wordt gevraagd. Er bestaat ook een universele startpas, die vooral wordt gebruikt door ruiters die meerdere paarden of pony’s uitbrengen. Voordat een ruiter of amazone een startpas krijgt, moet hij of zij een WA-verzekering hebben afgesloten.

Let op! Sinds 2012 zijn startcoupons niet meer geldig om deel te kunnen nemen aan een wedstrijd.

Een KNHS Startpas aanvragen

Voordat je een startpas kunt aanvragen, dien je lid te zijn van een erkende rijvereniging, zoals Ruitervereniging Haarlemmermeerruiters.

Als de rijvereniging je hebt aangemeld bij de KNHS, kan je vervolgens zelf via Mijn KNHS, digitaal een startpas aanvragen.

Houdt bij de aanvraag een aantal gegevens van je paard, zoals een transponder- of DNA-nummer.

Word vandaag nog lid van de ruitervereniging!

Meer informatie over RV Haarlemmermeerruiters

Wil je meer informatie over de rijvereniging, dan ben je altijd welkom op één van onze lesavonden. Daar is vrijwel altijd een bestuurslid aanwezig. Door even langs te komen krijg je ook een indruk van de lessen die gegeven worden. Of vul het formulier hiernaast in en we proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Wanneer je overweegt lid te worden van de RV Haarlemmermeerruiters, krijg je van ons een proefperiode van 1 maand, waarin je rijlessen kan volgen. Vervolgens wordt er een beslissing gemaakt over het wel of niet lid worden van de RV.

Wanneer je zelf besluit niet lid te worden van de RV Haarlemmermeerruiters, worden de reeds verreden lessen in rekening gebracht (€ 10,- per les).